









Dementia Conference We Have to Do Better Wednesday 11th October 2023, 8:45 am - 4:15 pm at Bishop Grosseteste University, Lincoln

Welcome to Your Day

We hope you enjoy the presentations and leave the conference determined to improve support for people living with dementia and their carers.

8:45 am – 9:15 am	Arrival, refreshments and time to settle in	30 mins
9:15 am – 9:30 am	Welcome and formal opening of the Dementia Conference Nick Chambers (CEO of LACE Housing and Chair of LILP) and Michele Jolly (CEO of AUKLSL)	15 mins
9:30 am – 10:00 am	What do our local statistics tell us? Hear from Andy Fox (Consultant in Public Health, LCC) around key data on dementia in Lincolnshire	20 mins presentation 10 mins Q&A
10:00 am – 10:45 am	'I Forget' Launch Introducing AUKLSL's brand new dementia support service, delivered in partnership with LILP (Michele Jolly)	35 mins presentation 10 mins Q&A
10:45 am – 11:00 am	Mid-morning refreshments	15 mins
11:00 am – 11:45 am	Bestselling Author Dr Wendy Mitchell Sharing a direct insight into the experience of living with dementia	45 mins
11:45 am – 12:15 pm	Exploring the relationship between frailty and dementia Dr Anne-Louise Schokker (Medical Director of LCHS)	20 mins presentation 10 mins Q&A
12:15 pm – 12:45 pm	Addressing key issues around housing and dementia, and examples of good practice Nick Chambers and Steve Hepworth (CEO of Ongo)	20 mins presentation 10 mins Q&A
12:45 pm – 1:35 pm	Lunch & Networking (including Marketplace Event)	50 mins
1:35 pm – 2:20 pm	Music is Medicine Performance by 'Our Dementia Choir', as seen on the BAFTA-nominated BBC One documentary	45 mins
2:20 pm – 2:50 pm	Dementia & health inequalities in Lincolnshire Ann Johnson-Brown (Assistant Director Health Inequalities, NHS Lincolnshire Integrated Care Board)	20 mins presentation 10 mins Q&A

2:50 pm – 3:00 pm	Mid-afternoon refreshments	10 mins
3:00 pm – 3:30 pm	Person-centred and palliative approaches to dementia care by Admiral Nurses and St Barnabas Hospice Tom Rose and Christa Glazer (Admiral Nurses Team, St Barnabas Hospice)	20 mins presentation 10 mins Q&A
3:30 pm – 4:00 pm	An opportunity to shape Lincolnshire's new Dementia Strategy: an interactive workshop Steve Roberts (Associate Director of Operations, Older People & Frailty Division, LPFT), Gina Thompson (Dementia Transformation Programme Lead, LPFT) and Colin Hopkirk (Business Development Lead, EveryOne)	30 mins workshop
4:00 pm – 4:10 pm	Because together, we make a difference What we can achieve through partnership working, with Sarah Connery (CEO of LPFT)	10 mins
4:10 pm – 4:15 pm	Conclusions Chris Wheway (CEO of St Barnabas) and Murray Macdonald (CEO of Lincolnshire Housing Partnership)	5 mins